Death Angel, Alestorm en Nuclear Assault zijn de eerste drie bands die de organisatie bekend heeft gemaakt voor de eerste editie van Dynamo MetalFest.
“We willen een programma neerzetten waarin ruimte is voor gevestigde namen maar waar ook talentvolle nieuwe namen niet ontbreken”, zegt Tjerk Maas van Dynamo MetalFest. “Zo is de openingsplek voorbehouden aan een talentvolle regionale band en zal de headliner die we binnenkort bekend gaan maken een breed publiek aanspreken. We willen zowel jonge als oude metalfans op Dynamo MetalFest zien”.

De ‘piratenmetal’ van het Schotse Alestorm is erg populair bij de jongere generatie metalfans, dat bleek al eerder tijdens een uitverkochte show in Dynamo. Het Amerikaanse Death Angel behoort tot de thrashmetalpioniers uit de jaren tachtig en heeft al vele malen in Nederland en in het bijzonder in Eindhoven opgetreden. Een oude bekende dus. Net zoals Nuclear Assault. De thrash-crossoverband uit New York trekt volgende zomer langs de Europese festivals in het kader van hun 30-jarig bestaan.

Vanaf vandaag is ook de voorverkoop voor Dynamo Metalfest gestart. Tickets kosten 15 euro per stuk en kunnen online, maar ook bij alle Primera-vestigingen en aan de kassa van Dynamo gekocht worden.