Met de Zweedse melodische death metal band At The Gates en de Amerikaanse heavy metal band Metal Church haalt Dynamo Metalfest niet één, maar twee legendarische namen binnen voor de editie van 2016. Daarnaast spelen ook de bands Sacred Reich, Life of Agony, Audrey Horne en Powerwolf op het festival.

Als je aan grondleggers van melodische death metal denkt, komt de naam At The Gates al snel naar boven. Deze Zweden worden gezien als een van de pioniers van het wereldberoemde Gothenburg death metal sound. Na de invloedrijke plaat Slaughter of the Soul (1995) stopte de band ermee maar met de comebackplaat At War With Reality (2014) bewijzen de muzikanten dat ze nog steeds bij de top van de deathmetalscene horen. Op Dynamo Metalfest zul je waarschijnlijk ook een mix horen tussen klassieke headbangtracks en nieuwe nummers, die zich allemaal evengoed lenen voor een rondje in de moshpit!

Het gerucht ging al rond, de naam stond op wenslijst van de Dynamo-bezoekers en eigenlijk ook op die van de organisatie van Dynamo Metalfest: Metal Church komt terug naar Eindhoven, precies 25 jaar geleden nadat de groep op Dynamo Open Air ‘91 speelde. Deze metal giganten zorgden er samen met bands als Metallica en Anthrax voor dat deze stroming wereldwijd populair werd. Het optreden van de Amerikanen op DMF 2016 wordt een hele bijzondere, want de legendarische zanger Mike Howe, die tussen 1988 en 1995 bij de band hoorde, keert weer terug naar het nest. De nieuwe plaat van Metal Church, genaamd XI, komt in maart uit. Voor het eerst sinds het album ‘Hanging in the Balance’ dus weer met Howe’s scherpe vocalen.

Sacred Reich, Life of Agony, Audrey Horne en Powerwolf zijn al bevestigd voor Dynamo Metalfest. Het festival vindt plaats op 16 juli 2016, in het Ijssportcentrum in Eindhoven. Er worden nog 3 namen aan de line-up toegevoegd.

Kaarten zijn voor 20 EURO te krijgen bij Ticketmaster en bij de balie van Dynamo (tijdens kantooruren). Tickets voor Dynamo Metalfest 2016 zijn te koop via DEZE LINK!