Nadat de organisatie eerder al Death Angel, Alestorm en Nuclear Assault aankondigde voor de eerste editie van Dynamo MetalFest is nu bekend dat Arch Enemy het festival zal afsluiten.

“We zijn erg blij met het vastleggen van onze headliner Arch Enemy. De band stond twee weken geleden nog in een uitverkocht 013 in Tilburg en heeft daar laten zien dat ze de headline positie meer dan waardig zijn”, zegt Tjerk Maas van Dynamo MetalFest. “Het mooie van Arch Enemy is dat ze zowel de oudere metalfans aanspreken en tegelijkertijd ook de jonge generatie, de twee groepen die we graag beide op Dynamo MetalFest zien”.

Het Zweedse Arch Enemy bestaat al sinds midden jaren negentig, vanaf het moment dat bandbrein Michael Amott de death metal band Carcass verliet. Daar was hij al mede verantwoordelijk voor de harde muziek voorzien van melodieuze solo- en melodielijnen. Iets wat hij verder perfectioneerde binnen Arch Enemy. Dit jaar werd naast de release van het nieuwe album ‘War Eternal’ ook de band zelf van vers bloed voorzien door het aannemen van Alissa White-Gluz als nieuwe zangeres en ‘oude bekende’ gitarist Jeff Loomis, die bekend werd met Nevermore. Al met al een combinatie die ervoor zorgt dat Arch Enemy zijn positie als topper meer dan waarmaakt.

Naast de vier bands die nu bekend zijn, zullen nog eens vier bands aan de line up worden toegevoegd.

De voorverkoop voor Dynamo Metalfest is al gestart. Tickets kosten 15 euro per stuk en kunnen online, maar ook bij alle Primera-vestigingen en aan de kassa van Dynamo gekocht worden.